Wordt lid van de allereerste Speelvereniging van Nederland

S.V de speelbasis

Op 1 september opende de allereerste speelvereniging van Nederland haar deuren  Een vereniging zoals alle anderen, maar dan gericht op spelen en bewegen. Trainen? Ja, maar dat noemen wij spelen. Wedstrijden? Ja, dat is ons eindspel. Maar geen ranglijsten, kampioenen of selectie-elftallen. Wij spelen samen!

De Speelbasis is een vereniging waar heel veel mag, en niet zoveel moet. Een vereniging voor iedereen, waar het spel zich aanpast aan jou, niet andersom. Een vereniging waar je leert van en met elkaar en waar je grotendeels zelf het programma en de activiteiten mag verzinnen. Wij helpen jou hier natuurlijk een handje bij. Als klap op de vuurpijl kan je ook nog eens in het bestuur komen van de vereniging, misschien wordt jij dus wel de eerste voorzitter van S.V. DE SPEELBASIS. En dat allemaal in de Playground33 in Amersfoort, dé Speelbasis.

Hoe werkt het

Kinderen krijgen de spelregels van de andere kinderen te horen. Maar als opvoeders wil je natuurlijk ook graag weten wat wij doen. Wij doen het namelijk allemaal nogal anders.


1. Trainen (speelmiddag):

Wij organiseren in elke dag een speelmiddag, maar gaan wel uit van een team van minimaal 10 spelers. Je kan aangeven op welke dag je wilt komen spelen, als er nog minimaal 9 kinderen hetzelfde denken starten we op die dag de speelmiddag. We gaan uit van 1 speelmiddag per week, als je vaker wilt komen spelen is dit geen probleem. Dan gaan wij met papa en/of mama in gesprek en dit mogelijk maken. Een speelmiddag duurt 2,5 uur, van 14:30-17:00. Zo heb jij ruim de tijd om te ontdekken!


2. WEDSTRIJD (EINDSPEL):

Onze Speelclubs spelen door de hele woonwijk. Daarbij vertrouwen wij op het zelforganiserende vermogen van de kinderen. Het is echt vrij buitenspelen, waarin kinderen onderling bepalen wat wel en niet kan. Die verantwoordelijkheid geven wij ze ook. Het is dan ook aan jullie om hier afspraken over te maken met je kind. Wij gaan er vanuit dat als kinderen meedoen ze zelf aangeven wat ze mogen, en zelf weten of zij wel of niet mee kunnen spelen. Dat controleren wij niet.


Alles op een rij
 • Voor wie: Kinderen van groep 3 t/m 8. Wij spelen in twee groepen. Gr 3 t/m 5 en Gr 6 t/m 8.
 • Waar: Playground33, de Speelbasis. Disketteweg 1 | 3821 AR Amersfoort
 • Ontdekken: Gratis Proefles
 • Kosten: €180 per seizoen
 • Eten en drinken: Er is altijd water en fruit beschikbaar
 • Vakantie: In de vakanties gaan de speelmiddagen niet door, dan mag je met papa en mama leuke dingen doen of meedoen met onze te gekke Sportikampen.

> VOORDELEN VOOR JOU

 • Super veel speelactiviteiten
 • Jij bent de Speelbaas, jij bepaalt dus wat er gespeeld wordt. Van hutten bouwen tot jachtseizoen.
 • Je moet niet veel, je mag heel veel
 • Je ontdekt, verzint en speelt nieuwe spellen
 • Je krijgt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes

VOORDELEN PAPA EN MAMA

 • We hebben een groeicultuur i.p.v. een selectiecultuur
 • Wij spelen en ontwikkelen samen
 • Bewegen en spelen als plek in opvoeding
 • Een veilige plek waar jij kind mag zijn
 • Buitenspelen, vies worden, avontuur en beleven

Van wanneer tot wanneer loopt een seizoen?

Het seizoen start in de 1e week van September en loopt tot aan de zomervakantie.

Heeft een speelvereniging ook regels?

Jazeker. Maar wel anders dan bij de sportclub. Geen selectieteams of prestatiecultuur. Onze regels gaan over samenspelen. Dat iedereen mee mag doen, en de regels er zijn voor de spelers, niet andersom. Onze regels kunnen dus best wel eens veranderen. Maar daar kiezen wij dan wel samen voor.

Zijn jullie een BSO?

Nee, op geen enkele manier. Wij zijn geen oppas en geen opvang. Bij ons komen de kinderen om lekker te spelen en bewegen, maar niet om even niet thuis te zijn zodat de opvoeders even vrije tijd hebben. Wij zijn geen BSO.

Lijkt mij gaaf, moet ik meteen een heel jaar lid zijn?

Je mag eerst even langskomen. Zowel jij als je kind. Samen kunnen jullie dan kijken wat je ervan vindt. Lijkt het je wat? Dan wordt je lid. Voor het hele jaar. En blijkt het na een half jaar toch echt niet te werken. Dan kunnen wij altijd in gesprek.

Stel dat ik later meedoe, betaal ik dan het hele jaar?

Nee hoor. Je begint te betalen vanaf de dag dat je meedoet. Wij rekenen voor je uit hoe lang het seizoen nog duurt en dat bedrag betaal je dan. Vanaf het volgende seizoen betaal je dan het hele bedrag.

Wat is jullie doel?

Het doel is dat kinderen spelen en bewegen. Spelen is het doel, en het middel. Dat klinkt heel simpel, maar is het niet. Kinderen hebben het meeste plezier, maar ontwikkelen zich ook heel snel als zij volledig in de spelwereld op kunnen gaan. Zonder gevolgen in de echte wereld. Zoals bijvoorbeeld de stand van de competitie, of een diploma met al je prestaties. Spelen is spelen, durven, avontuur en beleven. En die spelwereld daar kan het kind bij ons volledig in opgaan.

Wat doen de kinderen dan de hele middag?

Wij bieden uiteraard een programma aan. Maar hoe langer de vereniging bestaat, hoe meer de kinderen zelf het programma zullen bepalen. Als je lid bent van S.V. de Speelbasis, dan zit je op buitenspelen, zoals je ook op voetbal kan zitten. Kinderen hebben vet veel goede ideeën over buitenspelen. Wij helpen ze om deze ook uit te voeren.

Wat doe ik dan als ouder?

Wij hebben werkplekken, dus je kan hier flexwerken. Of heen en weer naar huis gaan in de tussentijd, dat mag uiteraard ook. Hoe dan ook, wij vinden het leuk als je betrokken bent en het spel met ons meespeelt. De spelregels leggen wij graag aan jullie uit!

Kan ik ook meerdere dagen per week komen?

Wij vinden het heel gaaf als je lid bent. En nog gaver als je vaker wil komen. Maar elke dag, dat kan niet. Bij ons mag je maximaal 2 dagen per week komen. Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar heeft een goede reden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook in en rondom huis buitenspelen. Met kinderen uit de buurt. Want dat is en blijft het allerleukste en beste.

Wat doen jullie in de vakanties?

In de vakanties is onze speelclub niet actief. Vakantie = vakantie

Kost twee dagen meespelen meer?

Ja, de tweede dag die kost meer. Ons lidmaatschap is gebaseerd op 1 keer per week meespelen.

BOEK VRIJBLIJVEND EEN PROEFLES

Sportivate Speelvereniging | Gratis Proefles

“Een paar weken geleden was er na schooltijd geen kind te bekennen op dit veld, nu spelen er wekelijks zo’n 30 kinderen uit te wijk met elkaar”

Luuk Fugers, verantwoordelijk voor het BuurtSpeelCoach traject in de wijk Zielhorst.


BuurtSPEELcoach. Alle rechten voorbehouden. | powered by Sportivate