STOPPEN MET SPELEN VANWEGE CORONA?

Daar denken wij heel anders over! Blijf spelen en bewegen. In de slaapkamer, woonkamer of tuin. Spelen kan altijd en overal. Op Buitenspelen.com vind en deel jij spelideeën. Veel plezier!

WAT KAN JIJ DOEN?

Chinees voetbal

Tien tellen in de rimboe

Wipe Out

Omgekeerd verstoppertje

Steen, Papier, Schaar

Koppen vangen

Iemand is ‘m, Niemand is ‘m

Chicken Run

Blindemanstikkertje

Drie op een rij

SPELLEN

Fort Bouwen

Net als buiten met hutten, kan jij binnen ook heel goed een fort bouwen. Lakens, stoelen, bureaus en het bed. Wie maakt de mooiste? Voor ouders, wellicht herinneren jullie je deze nog:)!

Stoppendans

Zet een lekker muziekje aan, en iedereen gaat dansen. Stopt de muziek? Dan sta je muisstil. Maak het leuker door te variëren met verschillende opdrachten als de muziek stopt. Zitten, liggen, high five.

Paaseieren (of iets anders) verstoppen

Uren speelde wij dit op 2e paasdag. Waarom wachten? Een iemand verstopt de eiren, of iets anders, de anderen mogen zoeken. Wie vindt er het meeste?

Mission Impossible

Met wat touw, tape of ander materiaal maak jij een hindernisbaan. Je mag de touwtjes niet aanraken! Maak het elkaar heel moeilijk, of wat makkelijker. Deze man is er heel goed in, goed muziekje ook!

Bijweegspel

Gooi met een dobbelsteen.

1: Kleermakerszit 2: 5x hoog springen 3: Liggen op je rug en rollen

4: 5x rechts en links hinkelen 5: Kruip heen en weer in de kamer

6: Ren zzzoemend een  rondje door het huis

Meer weten? Check de Instagram van Bzzzonder

SPELLEN

Boter Kaas & Eieren

Maak een vierkant met 9 vakken in de tuin of woonkamer. Kan met van alles. Je speelt in 2 teams. Het doel is om als eerste 3 op een rij te hebben. Ren van je startpositie en leg één voorwerp in één van de vakken tot er 3 op een rij zijn. Liggen alle 3 de voorwerpen, maar geen 3 op een rij? Dan ren je met lege handen en verplaats jij 1 van jouw voorwerpen.

Eier ontbijt race

2 gekookte eieren, een timer en 2 lepels.

Zet binnen een klein parcours af die je af moet leggen. Om en om. Noteer je eigen tijd. De laatste pelt de beide eieren voor het ontbijt:). Eet smakelijk!

Groter gezin? Maak teams, of maak er een estafetterace van

Tovenaar Verstoppertje

Één iemand is de tovenaar. De tovenaar noemt een voorwerp in het huis op (een pen). Daarna moet je zo snel mogelijk dat voorwerp aan de tovenaar geven. De gene die het snelste het voorwerp kan geven wordt de nieuwe tovenaar. Variëren kan door minder snel te wisselen, of teams te maken.

Dierenverstoppertje

Verzin een dier wat in Nederland of de dierentuin veel voorkomt. Iedereen verstopt zich binnen 30 seconden. De zoeker maar hierna beginnen door een dier te roepen in het huis. Wordt jouw gekozen dier genoemd, dan doe jij dit dier na. Zo kan de zoeker iedereen vinden.

Toren van Kaboem

Maak een toren van Kaboem van duplo of ander blokjes. Op de grond, en niet tegen iets aan. Maak van papier, of wat sokken een bolletje. Spreek een speelveld af, en een grens hoever je mag komen. Probeer elkaars toren om te gooien. Spreek af of je mag verdedigen. Potje tot de 3!

ARTIKELEN
WEBSITES

Deze website is een samenwerking tussen:


Sportivate & partners. | anne@binnenspelen.nl | 06 12 93 88 55