VIND ACTIVITEITEN IN JOUW WIJK

Je vindt de activiteiten in jouw buurt door op de kaart op jouw wijk te klikken. De Junior Sportivators Wijk zijn getraind en klaar om aan de bak te gaan binnen de diverse wijken in Amersfoort. Houd je wijk hier goed in de gaten!

SPELREGELS VOOR OPVOEDERS

Kinderen krijgen de spelregels van de andere kinderen te horen. Maar als opvoeders wil je natuurlijk ook graag weten wat wij doen. Wij doen het namelijk allemaal nogal anders.

1. Spelen = Mogen

Wij sporten niet, wij spelen. Spelen is een vrije activiteit, niet moeten, maar mogen. Wil je meedoen? Leuk! Wil je niet meedoen? Ook prima! Deze vrijheid voor het kind is ontzettend belangrijk. Kinderen moeten dus ook naar huis kunnen gaan als ze niet meer willen. Wij zijn geen oppas of opvang, bij ons is het kind vrij om te gaan en staan waar zij wil. Geen inschrijving, verplichte starttijd of vaste eindtijd. Je mag op elk moment in en uitstappen.

2. Spelen = Vrijheid

Onze Speelclubs spelen door de hele woonwijk. Daarbij vertrouwen wij op het zelforganiserende vermogen van de kinderen. Het is echt vrij buitenspelen, waarin kinderen onderling bepalen wat wel en niet kan. Die verantwoordelijkheid geven wij ze ook. Het is dan ook aan jullie om hier afspraken over te maken met je kind. Wij gaan er vanuit dat als kinderen meedoen ze zelf aangeven wat ze mogen, en zelf weten of zij wel of niet mee kunnen spelen. Dat controleren wij niet.

3. Spelen = Van de Spelers

Wij bepalen niet hoe het spel gaat, dat doen de kinderen. Wij zien ook lang niet alles, gelukkig maar. In spel leren kinderen zich verhouden tot andere kinderen, samen spelen, zichzelf en de ander kennen. Emotionele en sociale ontwikkeling. Dat gaat het beste als volwassenen zich er zo min mogelijk mee bemoeien. Dat doen wij dus ook. Kleiner Groeien. Ons doel is dat kinderen spelen, niet beter, sneller of harder, gewoon spelen. Wij zijn geen sportclub. Komen kijken? Liever niet. Gun je kind de tijd en ruimte om kind te zijn tussen de andere kinderen. Uiteraard zijn wij wel beschikbaar voor vragen.

“Een paar weken geleden was er na schooltijd geen kind te bekennen op dit veld, nu spelen er wekelijks zo’n 30 kinderen uit te wijk met elkaar”

Luuk Fugers, verantwoordelijk voor het BuurtSpeelCoach traject in de wijk Zielhorst.

HET TRAJECT

Kinderen zijn de baas van hun eigen speelclub. In het BuurtSpeelCoach Wijk traject leiden wij kinderen uit de wijk op om zelf activiteiten te organiseren NA schooltijd. Ze richten hun eigen club op. Iedereen krijgt de kans om zich aan te melden, hieruit kiezen wij samen met de scholen, maximaal 10 kinderen.

Kinderen krijgen 5 weken lang een training op een door ons gekozen locatie (dit is meestal in een school). Tijdens deze trainingen leren de kinderen om activiteiten te geven. Een club op te richten, veilig samen te spelen en vrienden/vriendinnen ontmoeten. Zij maken promotie voor de club en kinderen uit de wijk worden uitgenodigd om mee te spelen. Ieder traject wordt afgesloten met een eindevenement.

VRIJ SPEL

Wij vertrouwen kinderen en durven de ruimte te geven om spelenderwijs te ontdekken. Hierdoor komen kinderen vanuit hun eigen kracht tot samenspel en leren zij van elkaar. Dat leidt tot meer spelplezier, vrij spel en meer kinderen in beweging.

IMPACT IN DE WIJK

Scholen en partners van de wijk sluiten zich aan bij dit traject. Gemiddeld spelen er 30 tot 50 kinderen mee per activiteit. Het mooiste resultaat is behaald op het eindevenement in de wijk Randenbroek. Hierbij kwamen 107 kinderen verstoppertje spelen in de Caeciliaschool. Het aantal wijken blijft groeien. Momenteel draaien wij dit traject in de volgende wijken: Randenbroek, Kattenbroek,  Zielhorst, Schothorst, Nieuwland en Vathorst.

Heb je interesse in een training BuurtSpeelCoach in jou wijk vul dan het formulier in.
Of neem voor meer informatie contact op met Anne via anne@sportivate.nl

SCHRIJF JE HIER IN:)!


    Welke middagen kan jij komen spelen?


    Buurtspeelcoach. Alle rechten voorbehouden. | info@buurtspeelcoach.nl |